От няколко месеца насам не правим прогнози, защото нито една

...
От няколко месеца насам не правим прогнози, защото нито една
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Вирусът си прави каквото поиска, отказахме се да правим прогнози

От няколко месеца насам не вършим прогнози, тъй като нито една от тях не се сбъдна. Това важи както за нашите прогнози, по този начин и за тези на СЗО, института " Робърт Кох ", центровете в Стокхолм, Лондон и други. Това са източниците, от които употребяваме данни. Единственият извод обаче е, че вирусът си прави, каквото си желае. Това призна по време на конференция доцент Ангел Кунчев.

Той добави, че не е ясно дали сега в страната и Европа върлува първа или втора вълна.

" Вълнува ме въпросът дали протичащото се в Израел е резултат на случилото се в Европа, или пък е втора вълна, която чакаме при нас ", показа доцентът и добави, че все още няма отговор на този въпрос. Вторият сюжет обаче би бил изключително тежък, защото новата вълна ще съвпадне със зимната грипна вълна и старта на образователната година. 

Добрата вест е, че България е от дребното страни, които бележат спад на новите случаи за двуседмичен интервал. Той е с 2.7 %. Други Европейски страни регистрират сред 40 и 80 % растеж, като в Австрия той е 62%, а в Малта - 72%. Притеснителна е обаче относително високата смъртност. 

Според Кунчев образователната година към момента не е оказала въздействие върху заболеваемостта. Очаква се от другата седмица да има нови случаи, предадени в просветителните институции. По думите му системата е подготвена за по-голяма заболеваемост от тази, която следим у нас сега.

Той посочи, че най-големият проблем е неналичието на доверие в здравната система, както и дефицитът на личен състав. Той съобщи, че е сюрпризиран от подготовката на учебните заведения и просветителната система.

„ Не съм очаквал, че тези хора, за толкоз малко време ще съумеят да основат такава организация ”, разгласи държавнят здравен контрольор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР