От няколко годни се забелязва едно завръщане към традициите и

...
От няколко годни се забелязва едно завръщане към традициите и
Коментари Харесай

Фермери: Българинът започна да се връща към българското производство


От няколко годни се вижда едно завръщане към традициите и към българската стока, тъй като тя е качествена. Това сподели Петър Георгиев, който е измежду изложителите на фермерския фестивал „ Произведено във фермата “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Самата суровина е качествена,поради обстоятелството, че ние сме една от страните, които имат най-вече дни слънчево греене и от там нашите домати, плодове са доста по-вкусни, в сравнение с вносните. Това е повода “, счита мъжът. Георгиев сподели, че с жена му са аграрни производители и са от с. Исперихово, Пазарджишка област. Тази събота на фестивала оферират сладка със захар и без захар, сиропи също по този начин, червен пипер и сушени плодове.

Според него концепцията за наложителни български артикули е доста добра. „ Бих споделил отлична, само че малко закъсняла. Дай Боже да се наложат българските артикули в огромните вериги “, съобщи Петър Георгиев. Стоян Симеонов, който също е изложител на фестивала, сподели, че Десислава Танева е първият министър, който предложил тези ограничения. „ Много похвално и да може българите да създават повече, и да българите да употребяват българска продукция, а не вносна “, уточни той. Фермерът изясни, че всеки би трябвало да употребява това, което се ражда в региона му, другото не е типично. „ За Нова година да ядем домати. Навремето всички са яли консерва от домат и то тя е консервирана, когато доматът е бил допустимо най-сладък, узрял, набрал всички потребни субстанции и тогава има остатък от домати, и хората си консервират домати “, стимулира се той.

Стоян Симеонов описа, че те създават биозеленчуци и се занимават с това от 10 години. Фестивалът, в който вземат участие тази събота се организира в Младост 1 A, София.

Тенчо Христов от Фондация “Биоселена “ не скри, че през днешния ден изложителите са по-малко, в сравнение с са постоянно. „ Имаме лимитирано за жалост количество плодове и зеленчуци, само че от идната седмица към този момент дръзвам от в този момент да кажа, че ще бъде много по-богата гамата. Имаме модифицирани млечни артикули, артикули от месо, цветя, яйца от свободни кокошки, пчелен мед, сладка, чайове “, уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР