От няколко години приложенията на Google не са официално налични

...
От няколко години приложенията на Google не са официално налични
Коментари Харесай

Как да имаме приложения на Google в Huawei телефони

От няколко години приложенията на Гугъл не са публично налични в смарт телефоните на Huawei, само че това не значи, че са неразрешени или недостъпни. Потребителите можеха да ги употребяват посредством браузър или „ странично “ инсталиране на приложенията.

Но с времето Huawei продължава да подобравя своя магазин AppGallery и към днешна дата свалянето на каквито и да е приложения е по-лесно от всеки път. Голяма част от приложенията на Гугъл към този момент са налични непосредствено през AppGallery – това става с помощта на приложението Gbox, което е приложение на трета страна и посредством него получавате достъп до приложенията на Гугъл.

С помощта на AppGallery потреблението на съвсем всички съществени приложения към този момент е доста елементарно. Всичко се случва с няколко лесни стъпки, а платформата прави главната работа автоматизирано.

Потребителят би трябвало просто да отвори AppGallery на телефона си и да вкара името на мечтаното от него приложение в търсачката, да вземем за пример Гугъл Maps. След това би трябвало да избере приложението от листата с резултати и да натисне бутона за инсталиране.

Тук ще се появи и спомагателен прозорец който ще изиска инсталиране на Gbox, това е приложение на трета страна, което дава достъп до услугите на Гугъл, като би трябвало да му се дадат и нужните позволения като на общоприет телефон с Гугъл. Във връзка със сигурността, не би трябвало да се притеснявате, защото всяко приложение налично в AppGallery е минало през редица проби за сигурност, както са минали редица приложения, в това число и български банки, оператори и други, като всички би трябвало да дават отговор и на изискванията за сигурност.

Ако се постанова инсталиране на GBox (процесът e еднократен), AppGallery ще отвори спомагателен прозорец. Трябва да се даде единодушие за апаратура, след което ще извърши нужните дейности. В телефона ще бъде добавена и GBox иконка (заедно с приложението, което сте избрали за първа инсталация), посредством която потребителят може да преглежда конфигурираните приложения, както и да види лист с останалите съвместими оферти.

А в този лист към този момент има над 20 заглавия, в това число множеството приложения на Гугъл като Docs, Drive, Photos, Maps, youtube и така нататък, както и приложения като Duolingo, Discord, Dropbox и други Разбира се, търсенето през AppGallery също остава допустимо и по-удобно. През нея има и опция да се открият всички приложения от един разработчик.

След апаратура, приложенията прибавят икона за бърз достъп на началния екран, като могат да се употребяват пълноценно както всяка друга стратегия, в това число с Гугъл профила на потребителя. Те могат да получават и вести в действително време, както и да се употребяват с функционалността за обособяване в независими прозорци в интерфейса на телефона за по-голямо улеснение при мултитаскинг.

Приложението на Gbox дава впечатвяващи резултати и достъп до разнородни приложения като тези на Гугъл. И ще се радваме да забележим от ден на ден от тях в идните седмици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР