От няколко дни врачанският седмичник „Конкурент“ започна брутално да манипулира

...
От няколко дни врачанският седмичник „Конкурент“ започна брутално да манипулира
Коментари Харесай

Внимание, измама! Врачанският „Конкурент“ почна да прави шменти капели с брояча на сайта си /доказателства/

От няколко дни врачанският седмичник „ Конкурент “ стартира брутално да манипулира брояча на уеб страницата си, откри инспекция на организация BulNews.
В таблицата на резултатите на histats.com започнаха да се появяват галактически достижения, за които майсторите в занаята знаем, че са недостижими за Гошо Синдика.
Десет следващи дни през февруари аудиторията на уеб страницата на банкрутиралия ежедневник се движеше към 4-5 000 души на ден. Изведнъж на 24 същия месец, броячът полудява и заковава невероятните 46 510 визити. Това е най-хубавото достижение в цялата история на съществуването на ведомствения електронен портал. От този миг наклонността се резервира и през идващите „ мъртви “ откъм вести 3 дни цифрите остават на това равнище. До през вчерашния ден, когато последва внезапен спад до към 9 000 визити. Днес обаче от 6 сутринта още веднъж стават шменти шапки.
Подобни огромни амплитуди са доказателство, че в избрани интервали от време някой с механически умения включва „ помпата “ /нещо като при такситата/ и стартира да лъже аудиторията с нереални резултати. За да стане ясна операцията през днешния ден публикуваме и таблицата с визитите на организация BulNews, с цел да има опция читателя да се убеди по какъв начин наподобява естествената статистика. Цитираните данни са забележими в броячите, сложени в долната част на всяка от двете медии.
Трябва да се означи, че на процедура е допустимо да има сходни експлоадирания, въпреки и не чак в такива мащаби, само че те са свързани с извънредни вести, които да накарат брояча да полудее. През последните дни в уеб страницата на „ Конкурент “ сходни вести липсват, като даже има дни, в които материалите им са четени по 100-200 пъти. Няма рационално пояснение по какъв начин става по този начин, че новинарският ти поток да е пресушен като река в пустиня, а в това време броячът лудо да върти и натрупа подправен трафик.
Обяснението на този „ феномен “ е обикновено. Миналата седмица от банкрутиралия ежедневник трансформираха дизайна на уеб страницата си и основният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика, желае да сътвори легендата за съществуването на сполучлив артикул. Така той поставя трогателни старания да промени неподходящото публично мнение за своята работа след банкрута на изданието и да излекува болното си его.
За негово страдание сходни фалшификации за лесни за улавяне, изключително за майсторите в занаята, тъй че резултатът от тях ще е временен. Няма по какъв начин уебсайт без вести и екип внезапно да стартира в действителност да записва високи визити, защото това е невероятно. Все едно Гошо Синдика да се качи в „ Трабант “ и да тръгне към Луната. Няма по какъв начин да стане. Същото важи и за феновете на шменти шапки в публицистиката …
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР