От невинния поглед, до мъничките пръстчета, всяка част от тялото

...
От невинния поглед, до мъничките пръстчета, всяка част от тялото
Коментари Харесай

Защо някои бебета се раждат с повече коса?


От почтения взор, до мъничките пръстчета, всяка част от тялото на бебето кара младия родител да го гледа с боготворене, наслада и неотслабващ боязън. А като тънък естетически свършек, доста родители имат привилегията да допълват външния тип на дребното си богатство с забавни прически, заради обстоятелството, че то се е родило с повечко коса . В това няма нищо притеснително, а още по-малко – инцидентно.

Раждането на бебе с повече коса е изцяло разбираем феномен. Oказва се, че доста родители може да бъдат и авансово готови за това, макар че видеозонът мъчно дава информация за съществуването на коса при

„ нероден Петко “. Има един необикновен фактор , съпътстващ бременността , който може да подскаже на майката да чака рожба с предостатъчно количество косичка.

Окосмението по тялото на бебето се появява в края на ембрионалното развиване като средство за по-лесното му прекосяване по родилните пътища. В някои случаи обаче растежа на косата може да бъде по - изобилен , а съществена причина за това е действието на женския сексуален хормон естроген . Установено е, че при дамите с малко по-високи равнища на естроген през бременността вероятността да се роди бебе с коса е най-висока.

Интересното в тази ситуация е, че леко нарасналите равнища на естроген се демонстрират с един изразителен признак. Според учените по съществуването му бъдещата майка може да съди, че бебето ще се роди с повече коса. Този признак е честата поява на киселини в стомаха ( рефлукс ) през последните седмици на бременността.

Може да звучи като по-скоро национално поверие, само че за показателния резултат на рефлукса в тази ситуация има потвърдени научни обосновки. Те са получени след следене бременността и раждането при стотици дами, оплакващи се от междинни до по-тежки прояви на рефлукс в края на бременността . Статистиката демонстрира, че съвсем всички те раждат бебе с по-буйна от елементарното коса.

Свързани публикации.. Секс след раждането – по кое време? 0 Д-р Диана Аргирова: По-здравословно е бебето да дефинира единствено режима си 0 Как кръвното налягане на дамата дефинира пола на бебето? 0

Основна причина за по-сериозните пристъпи на рефлукс през бременността е промененият тонус и по-продължителната релаксация на мускулатурата на стомаха, което разрешава елементарно връщане на стомашни сокове нагоре към хранопровода. Като подлежаща причина в тази ситуация се показват леко нарасналите равнища на естрогени в края на бременността.

Това не е рисково положение за здравето на майката или бебето, само че пък една от най-интересните му странични прояви е по-буйният напредък на бебешката коса преди раждането. Така, бъдещата майка получава самобитен поклон от природата – малко по-сериозният дискомфорт в края на бременността се компенсира от опцията още след раждането да може да оформя прическа на бебето по собствен усет и да направи заниманията с него още по-приятни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР