От неоправдана радикална смяна на модела до намаляване риска за

...
От неоправдана радикална смяна на модела до намаляване риска за
Коментари Харесай

Финансирането на партиите от бизнеса – неоправдана и радикална промяна

От неоправдана радикална промяна на модела до понижаване риска за българската народна власт. Такива са оценките на анализатори за новия хибриден модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи за финансиране на партиите, които беше признат на второ четене в четвъртък от парламентарната комисия по бюджет и финанси.

" Преминаването към такава радикална промяна на модела сега е безпричинно “, счита доцентът от Софийския университет Даниел Смилов.

Той акцентира, че няма незабавен мотив за такава смяна. Припомни, че референдумът за понижаване на дотацията на 1 лев беше несполучлив и по тази причина съгласно него резултатите може да се акцентират като причина за измененията.

“И все пак се бърза. Молбата ми е за понижаване на тази неотложност и планиране на последствията ", сподели Смилов по време на самото съвещание на бюджетната комисия.

Ваня Нушева от „ Прозрачност без граници “ също посочи, че резултатът от референдума не би могъл да се назова воля на народа, тъй като 36% от всички имащите право на глас поддържаха дотация от 1 лев на допитването, което се организира преди 3 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР