От Национална асоциация „Българско Черноморие“ ще заведем колективен иск по

...
От Национална асоциация „Българско Черноморие“ ще заведем колективен иск по
Коментари Харесай

Асоциация завежда дела срещу Борислав Сандов и Тома Белев заради Кресненското дефиле

От Национална асоциация „ Българско Черноморие “ ще заведем групов иск по Закона за отговорността на страната и общините за вреди на жителите и ще подадем сигнал по Наказателният кодекс за инспекция дали овластените лица господин Борислав Сандов, господин Тома Белев, господин Андрей Ковачев и господин Радан Кънев имат виновност за жертвите от произшествия в Кресненското дефиле.

От Национална асоциация „ Българско Черноморие “ създадохме мейл адрес на,който приканваме родственици и близки на починали и потърпевши от произшествия в Кресненското дефиле да ни изпратят информация и да се включат в правосъдният иск. Искът ще е по член 1 от Закона за отговорността на страната и общините за вреди, който гласи: „ Държавата дава отговор за вредите породени от незаконосъобразни актове, дейности или безучастие на техни органи и длъжностни лица ".

Виновните за жертвите по най -опасният път в цяла Европа, би трябвало да понесат отговорността, без значение дали са държавни органи или физически лица. Всички, които с деяние или безучастие носят виновност за проваленото създаване на автомагистралата през Кресненското дефиле би трябвало да дават отговор за жертвите и ранените.

Изказваме съболезнованията си на околните на починалите на 28.06.2022г. двама наши сънародници по "пътя на гибелта ".

Чувстват ли се отговорни за отнетите човешки животи:

o Сегашният министър на околната среда и водите в оставка, господин Борислав Сандов, който неотдавна съобщи, че "кауза на живота ми от 20 години е да вардя биоразнообразието в Кресненското дефиле и няма да позволи автомагистрала да минава там ". Но не сподели и дума, че по този път починалите и ранени са стотици.

o Зам. министърът господин Тома Белев управляващ Националния съвет по биологично многообразие, който посредством основаване на административни хватки блокира и саботира признатите процедури по основаване на документите за издаване на позволения за създаване на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле.

o Г-н Андрей Ковачев, сегашен консултант в Министерство на околната среда, който изпраща непрестанно погрешни информации до европейските институции за лобиране в интерес на швейцарска компания.

o господин Радан Кънев, евродепутат от Демократична България. Той в колаборация със зелената партийна екокоалиция "За да остане природа в България " в, която деятели са цялото настоящо управление на Министерство на околната среда и водите,се опита да прокара петиция през Европейският парламент за прекъсване на построяването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле.

Колективният иск ще бъде за забележителна сума с цел да се научат държавните институции да работят в полза на жителите а не плахо да се преценяват със меркантилните ползи на псевдоеколози. За горните лица би трябвало способените органи да се произнесат, дали носят наказателна отговорност, тъй като всеки би трябвало персонално да дава отговор за делата си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР