От началото на юни инспекторите на Бългаската агенция по безопасност

...
От началото на юни инспекторите на Бългаската агенция по безопасност
Коментари Харесай

БАБХ откри нарушения по блок масите на Черноморието

От началото на юни инспекторите на Бългаската организация по сигурност на храните (БАБХ) са ревизирали над 400 обекта в област Варна. Един от тях е затворен, защото е работел без регистрация. Издадени са 52 наставления, а най-честите нарушавания са неприятната противоепидемична отбрана на храните по блок масите в хотелите, а също и неточната информация на етикетите.

" Нарушения са открити и във връзка с материално-техническа база, конструкция и съоръжение, неточно водене на записи към системите за самоконтрол ", разяснява доктор Костадинка Маринова от отдел " Контрол на храните " в ОДБХ Варна, предава Българска национална телевизия.

Проверката на инспекторите стартира от продуктите във фризерите на заведенията, които следва да се съхраняват при температура не по-висока от минус 18 градуса. Храните би трябвало да са в период на валидност и да имат документ за генезис.

За няма замърсяване на продуктите в кухнята, разчистване би трябвало да се прави на всеки час.

" Следи се за хигиена на личния състав, хигиена на пространства и съоръжение, обезпечаване на дезинфекциони средства, потребление на персонални защитни средства. При нарушавания, които заплашват здравето на потребителя, се стига до затваряне на обекта ", добави Маринова.

В случай че клиентите на заведенията станат свидели на нарушаване, също следва да сугнализират на виновните институции. Засилените инспекциите ще продължат до края на септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР