От началото на юни има нова организация за работа на

...
От началото на юни има нова организация за работа на
Коментари Харесай

Министър Георги Тодоров: Инспекторите на „Автомобилна администрация“ ще се разменят ежедневно на ротационен принцип

От началото на юни има нова организация за работа на инспекторите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на старта на изключителните инспекции на ИА „ Автомобилна администрация “ за надзор на транспортите на пасажери и товари, оповестиха от пресцентъра на МТИТС.

„ Разпоредил съм инспекторите в екипите да се разменят всекидневно на ротационен принцип. Така ще се лимитират взаимовръзките и връзките сред проверяващите и проверяваните, което основава среда за нерегламентирани практики. С новата организация инспекторите няма да знаят авансово кой с кого и къде ще работи на идващия ден “, означи Георги Тодоров.

Той уточни, че стартират изключителни инспекции, в които присъединяване ще вземат сред 60 и 70 екипа. „ Проверките ще се правят всекидневно на разнообразни места в цялата страна, като ще се сменят членовете на екипите и местата за надзор. По този метод ще се увеличи качеството и успеваемостта на работата на самите инспектори. Това ще има и дисциплиниращ резултат върху активността на компаниите и водачите “, съобщи министър Георги Тодоров.

Инспекторите ще наблюдават за спазването на времената за ръководство и отмора на водачите, условията за транспорт на пасажери и товари, общото техническо положение на транспортните средства и редовността на документите. „ Ще бъдат ситуирани и кантари, с които ще се ревизира тежестта на товарните коли, с цел да не се позволява претоварване, което е причина за пораждане на ПТП и разрушение на пътната инфраструктура “, добави министър Георги Тодоров.

В днешния ден на територията на РД „ Автомобилна администрация “ София са тествани 35 товарни коли. Съставени са 17 акта. Основните нарушавания са липса на документи, не съблюдаване на времената за ръководство и отмора, без годишен механически обзор. При един от случаите е открит лидер, жител на трета страна, работещ за българска компания без наложителен документ.

„ От началото на годината са формирани 7067 акта, които са двойно повече за същия интервал на предходната година. Издадени са 6063 наказателни постановления на обща стойност 3 677 160 лева, като се регистрира съществено повишаване на сумите по наложените наказания с близо 1 млн. лева “, заяви изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР