От началото на тази година има одобрени 15 инвестиционни проекта

...
От началото на тази година има одобрени 15 инвестиционни проекта
Коментари Харесай

От началото на 2018 г. има одобрени 15 инвестиционни проекта на стойност над 700 млн. лв.

От началото на тази година има утвърдени 15 капиталови плана по Закона за поощряване на вложенията на стойност над 700 милиона лв., от които се чакат над 1300 работни места. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов в приветственото си слово във връзка началото на строителството на нова индустриална мощ в Плевен.

Министърът добави, че сега в развой на узаконяване са 56 плана за над 1 милиард лв. и за над 4500 работни места. Важното е че тази вложения са в индустриалния бранш и във високите технологии - два от сертифицираните планове са за Северна България, означи Караниколов. Той посочи, че при започване на идващия месец ще бъде оповестена още една огромна, значима инвестиция за България, а до края на годината - още една, още веднъж в Северна България.

Министърът на стопанската система благодари на вложителите от Германия, които са избрали Плевен и България в сериозна конкуренция от други страни и увери, че българската страна ще оказва помощ и ще направи всичко допустимо " това да е най-печелившата българска инвестиция ". Най-важното за района е, че тази инвестиция от 32 млн.евро и 2000 работни места, ще усъвършенства успеваемостта на пазара на труда, което значи по-добри приходи, което е значимо, акцентира министър Емил Караниколов.

В първата индустриална зона на новия цех в Плевен се планува да стартира активност до края на тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР