От началото на тази година до момента са възникнали 27

...
От началото на тази година до момента са възникнали 27
Коментари Харесай

27 813 пожара за осемте месеца на годината у нас

От началото на тази година досега са зародили 27 813 пожара. Нашите служби са реагирали на 10 хиляди аварийно-спасителни интервенции. Пострадали са 194 души, а са починали 89. Спасените човешки животи са 447.

Информацията даде шефът на дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ГДПБЗН) основен комисар Николай Николов.

Главен комисар Николов обърна внимание на обстоятелството, че пожарите у нас са се усили с 25% по отношение на същия интервал от миналата година, а повода за това са основно климатичните условия – високи температури и ниска мокрота.

Статистиката демонстрира още, че единствено за месец август тази година на територията на страната са зародили над 4 500 пожара, които са взели 7 жертви, а други 36 души са потърпевши. При провелите се над 1000 избавителни интервенции пък от огнената буря са избавени 50 български жители.

През 2019 година огънят е унищожил към 24 хиляди дка декара горски масиви, а от вътрешното министерство регистрират и покачване на финансовите средства, изразходвани за справяне с пожарите.

В днешния ден е зародил и пожар в покривната структура на жилищна постройка в Бухово, което е наложило и нейната евакуация. Няма потърпевши хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР