От началото на тази година Биткойн (BTC) отбеляза забележителен ръст

...
От началото на тази година Биткойн (BTC) отбеляза забележителен ръст
Коментари Харесай

Уорън Бъфет отново атакува Биткойн: “Хазартен токен” без реална стойност

От началото на тази година Биткойн (BTC) означи незабравим растеж от 80%. Въпреки това не всички са уверени в неговата стойност.

Милиардерът Уорън Бъфет, прочут с капиталовите си умения, дефинира Биткойн като, който няма.

Бъфет удостовери по-ранните си рецензии към криптоактива, когато го назова и “. Според него вложенията би трябвало да имат присъща стойност, каквато липсва при Биткойн.

Дългогодишният бизнес сътрудник на Бъфет, Чарли Мънгър, е склонен с неговите възгледи, потвърждавайки, че криптовалутите са машинация и нямат капиталов капацитет.

Въпреки отрицателните възгледи на Бъфет и Мънгър, известността на криптовалутите продължава да пораства.

Антъни Скарамучи, създател на SkyBridge Capital, разкритикува Уорън Бъфет и други милиардери, които са срещу криптовалутите, като съобщи, че те не са си за крипто пазара.


 


Инвестицията на Бъфет в размер на $500 милиона в Nubank, бразилска финансова институция с над един милион крипто консуматори, подсказва, че макар скептицизма му към криптовалутите, той признава капацитета на фирмите, свързани с крипто промишлеността.

Въпреки възходящата известност на криптовалутите, Уорън Бъфет остава хладнокръвен в убеждението си, че вложенията би трябвало да имат действителна стойност, която съгласно него липсва при Биткойн.

Следователно той смята криптовалутите за спекулативни активи, които са мощно уязвими към неочаквани и фрапантни съмнения на цените.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР