От началото на специалната военна операция в Украйна руските въоръжени ...

От началото на специалната военна операция в Украйна руските въоръжени

Киев: Руската страна е загубила над 26 хиляди души от началото на войната

От началото на " специфичната военна интервенция " в Украйна съветските въоръжени сили са унищожили 864 безпилотни летателни апарата (БЛА) и 3067 танка и бронирани машини на украинските въоръжени сили. Това съобщи военачалник Игор Конашенков, формален представител на съветското министерство на защитата, заяви ТАСС.

" От началото на специфичната военна интервенция са унищожени общо 165 самолета, 125 хеликоптера, 864 безпилотни летателни апарата, 304 зенитно-ракетни системи, 3067 танка и други бойни бронирани машини, 372 ракетни установки, 1514 полеви артилерийски оръдия  и минохвъргачки, както и 2913 специфични военни транспортни средства ", сподели той.

В същото време от Киев предвидиха, че ще завоюват войната до края на годината . Освен това оповестиха, че съветските войски са изтласкани от региона на втория по величина град Харков.

Украйна също по този начин твърди, че съветската страна е изгубила над 26 хиляди души от началото на военните дейности.
 
Интензивни боеве бушуват в региона на Донбас в Източна Украйна, където Русия концентрира силите си, без да реализира забележителен прогрес. Украинските сили отблъснаха съветските опити да пресекат река и да обкръжат град Северодонецк, сподели Сергей Гайдай, губернатор на Луганска област.
А родственици на украински бойци, хванати в капан в стоманодобивния цех „ Азовстал ” в Мариупол, приканиха китайския президент Си Дзинпин да " избави " обкръжените войски , заявявайки, че той е последният международен водач, който Москва ще слуша. Пет съпруги и един татко на украинските бойци и дадоха конференция в Киев в обезверен апел за помощ на бойците, скрити в подземните тунели на големия цех, който е обсаден от съветски сили от седмици.

 

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg