От началото на следващата седмица в Белгия отпадат и последните

...
От началото на следващата седмица в Белгия отпадат и последните
Коментари Харесай

Белгия премахва и последните противоепидемични ограничения

От началото на идната седмица в Белгия отпадат и последните ограничавания, въведени поради пандемията от COVID-19, оповестиха локални медии. Ще се резервира само условието за носене на маски в чакалните пред лекарските кабинети, както и в лечебните заведения.
Прекратява се задължението за носене на маски в публичния превоз и в аптеките, което в последните седмици рядко бе спазвано. Белгийският министър на превоза Жорж Жилкине разясни, че повече няма да се изисква маска и във влаковете и самолетите, само че това са ограничения, преценявани в допълнение от превозвачите.
Занапред стопира действието на законодателството, с което бе въведен Коронавирус документ. Жилкине посочи, че при потребност може да бъде взето решение за възобновяване на тази мярка, на фона на опасения на други представители на ръководещите, че наесен може да се появи нова епидемиологична вълна и още веднъж да се наложи реимунизация. Премахва се условието някои от пътуващите до Белгия авансово да попълнят формуляр, в който се показват здравният им статус, адресът на престояване в страната и други персонални данни.
Местните здравни управляващи оповестиха, че за последната седмица се следи спад от 16 на 100 в броя на инфектираните с COVID-19, до 3701 души. В болница с новото заболяване са 1513 души, от които 106 са в незабавни отделения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР