От началото на следващата седмица, преболедували COVID-19 от и ще

...
От началото на следващата седмица, преболедували COVID-19 от и ще
Коментари Харесай

И в Кърджали ще може да се дарява кръвна плазма

От началото на идната седмица, преболедували COVID-19 от и ще могат за. Дарената в отделенията по трансфузионна хематология кръв ще отива в Пловдив, където ще се преработва, след което ще се връща, оповестява Българска национална телевизия.
В многопрофилната болница в Кърджали имат опит с преливането на плазма на заболели от с ковид. Има и искащи да дарят кръв.
 Желаещи да подаряват кръвна плазма за COVID-19 има, само че местата са малко Желаещи да подаряват кръвна плазма за COVID-19 има, само че местата са малко
От Сдружение " Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма " излязоха с второ отворено писмо до министър-председателя на Република Бъл...
" Дарители могат да бъдат хора сред 18 и 65 година, над 50 кг, такива с позитивен PCR тест, не по-рано от 40 дни, които са здрави, не одобряват медикаменти и не са с хронични болести ", изясни завеждащ отделението по трансфузионна хематология доктор Диана Георгиева.
В отделението чакат донори всеки понеделник и четвъртък от 7.30 до 11.00ч.
" Това е едно общоприетоо кръводаряване, което протича не повече от 15-20 минути ", сподели още доктор Георгиева.
Област Кърджали е измежду най-слабо засегнатите от COVID-19 у нас. За последното денонощие новите случаи са единствено 11. Според лекарите главната причина е дисциплината.
 Защо е значимо да даряваме кръвна плазма за лекуване на COVID-19? (ВИДЕО) Защо е значимо да даряваме кръвна плазма за лекуване на COVID-19? (ВИДЕО)
Расте броят на искащите да дарят кръвна плазма за лекуване на Ковид-19. Откриваме Пеньо Георгиев в Центъра по трансфузионна хематология...
" Може би навременното взимане на ограниченията, дисциплината на хората и това, че Кърджали е по- едва обитаема област ", разяснява регионалният шеф Никола Чанев.
Хоспитализираните в региона са 57 души. Болни с инфекцията се лекуват, с изключение на в болничното заведение в Кърджали, и в тези в Ардино, Момчилград и Крумовград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР