От началото на септември Центърът за спешна помощ в Силистра

...
От началото на септември Центърът за спешна помощ в Силистра
Коментари Харесай

Остър недостиг на медици в ЦСМП - Силистра, търсят временни решения

От началото на септември Центърът за незабавна помощ в Силистра работи с по един екип през нощта, тъй като фрагментите не доближават и се постанова една кола за спешна помощ да обслужва три общини.

„ Няма вид региона да остане без незабавна помощ, само че има дълготраен отлив от искащи да работят в системата “, признава шефът на Спешния център доктор Енчо Василев.

Към момента в община Силистра работят петима лекари и 23-ма фелдшери и това основава неимоверна компликация при сформирането на екипите.

„ В един миг даже отпадането на единствено двама или трима индивида от графика прави невероятно да имаме естествен работен режим. Оказа се, че не можем да осигурим по два екипа денем и по два през нощта и се наложи да редуцираме броя на екипите през нощта, още веднъж с цената на ексклузивен доста труд “, споделя той.

Д-р Василев е безапелационен, че сериозни обстановки пораждат когато и да е.

„ Оптималният вид е денем да са три екипа, а денем – два. Засега обаче сме подхванали вид, който е много сложен, рисков, прилагаме триаж, само че въпреки всичко риск има “, изяснява той.

Спешният център в Силистра има и няколко филиала – Тутракан, Дулово, Главиница и Кайнарджа, където броят на медиците също е сериозен.

„ Повече от 3 години във филиалите в Дулово и Тутракан, в които има общински лечебни заведения, няма лекари, които да влизат в състава на реанимационни екипи. Последните лекари там напуснаха от дълго време, искащи да стартират работа няма “, изясни доктор Василев.

Към момента незабавното в Силистра се оправя с краткотрайни решения, като в колите за спешна помощ дружно с водачите се включват и медицински сестри, добавя шефът на ЦСМП.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР