От началото на повдигането на обвиненията нищо ново не се

...
От началото на повдигането на обвиненията нищо ново не се
Коментари Харесай

Петър Москов отговори на обвинението за турските ваксини

От началото на повдигането на обвиняванията нищо ново не се е случило. Това е идната фаза на дейностите, които прокуратурата следва.

Така някогашният здравен министър Петър Москов разяснява акта на държавното обвиняване за турските ваксини "Пентаксим " и "Еувакс Б ". По думите му това са същите тези обвинявания, които прокуратурата повдигна есента на 2016 година

„ Аз съм безусловно спокоен, тъй като съм уверен и мога да го потвърдя, че съм защитил публичния интерес “, съобщи Москов в студиото на „ Лице в лице “ по bTV.

Според ексздравния министър става дума за обстановката, в която страната стъпи на мястото си, осигурявайки обезпечен имунизационен календар.

„ Те са същите тези ваксини, само че на доста по-ниска стойност обаче, създадени в Турция...Това е проблем за комерсиалния интерес на фармацевтични производители “, счита още Москов.

Според него е имало предпочитание страната да се съгласи с това, че когато може, колкото може количество ваксини избрани компании ще доставят в министерството.

„ Ваксините, които бяха прилагани, са с безусловно същото качество. Няма никакво нарушаване на интереса на страната в това отношение “, счита още той.

Москов разяснява и решението на ДБГ да замрази участието си в Реформаторски блок.

„ Има огромни разграничителни линии в обществото и може би това се придвижва при политическите партии “, уточни някогашният здравен министър.

По мотив абсурда за ЧЕЗ Москов счита, че страната няма място в електроразпределителните сдружения.

„ Държавата би трябвало да престане да бъде притежател “, счита той.

Относно обстановката с президента Румен Радев, патриарх Кирил и последвалите изявления на вицепремиера Валери Симеонов Москов посочи, че президентът се е провалил пред духовника.

„ Беше унизено българското национално достолепие. Това са разграничителните линии “, уточни Москов, като добави, че с вицепремиера не се приказва за коалиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР