От началото на пълномащабната инвазия в Украйна руските войски са

...
От началото на пълномащабната инвазия в Украйна руските войски са
Коментари Харесай

1314 деца са пострадали в Украйна, от тях 450 са убити

От началото на пълномащабната инвазия в Украйна съветските войски са умъртвили 450 и ранили 864 деца в страната, заяви украинската основна прокуратура, съобщи Укринформ.

Това са данни към сутринта на 22 декември, като цифрите не са дефинитивни - това са единствено доказаните случаи. Още доста има налице в места на дейни бойни дейности и във краткотрайно завладяни или неотдавна освободени територии.

Най-много са потърпевшите деца, предстоящо, в Донецка област - 428, в Харкивска - 267, в Киевска - 117, Миколаев - 80, Запорожие - 78, Херсон - 74, Чернигив - 68, Луганск - 65, Днепропетровск - 34.

Вчера при обстрел в Очаков, Миколаевско, бе ранено 10-годишно момче.

От бомбардировки и обстрели от началото на войната са развалени 3126 образователни заведения в Украйна. 337 от тях са изцяло унищожени. 

332 деца пък са изчезнали от Украйна от началото на военните дейности. Вероятно същинският им брой е доста по-голям. От месеци има известия за отвлечени към Русия 

Вижте още: В Украйна 332 деца се считат за изчезнали

По-специално, на 21 декември вследствие на противников обстрел на град Очаков, област Николаев, беше ранено 10-годишно момче.

Чрез бомбардировки и обстрели съветските войски повредиха 3126 образователни заведения в Украйна, 337 от тях бяха изцяло унищожени.

Както заяви Ukrinform, 332 деца се считат за изчезнали в Украйна от началото на пълномащабната война. Вероятната численост е доста по-голяма, и Организация на обединените нации удостовери, че има данни за голям брой деца, принудително отделени от родителите им и осиновени от съветски фамилии в Русия. Според следствие на " Асошиейтед прес " съветските управляващи са ги лъгали, че родителите им не ги желаят, основали са летни лагери за тях и ги образоват в " национализъм ", за да изтрият украинската им еднаквост.

Това е и една от дефинициите на геноцид съгласно Конвенцията за предварителна защита и наказване на закононарушението геноцид на Организация на обединените нации.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР