От началото на операция Извор на мира в Северна Сирия

...
От началото на операция Извор на мира в Северна Сирия
Коментари Харесай

Турция неутрализирала 595 терористи

От началото на интервенция " Извор на мира ” в Северна Сирия са обезвредени 595 терористи, оповестява Министерството на защитата на Турция, представено от Анадолската организация, предава БГНЕС. По думите на министъра на защитата Хулуси Акар, интервенцията протича сполучливо и по проект.
Турция стартира интервенция „ Извор на мира “, третата в поредицата от трансгранични антитерористични интервенции в Северна Сирия, ориентирани към терористи, свързани с Ислямска страна и кюрдската партия ПКК.
Операцията се организира в сходство с правото на Турция на самозащита, произлизащо от интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и има за цел основаване на свободна от гнет зона за завръщане на сирийците в региона източно от река Ефрат, се споделя в известието.
Признатата за терористична организация от Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз, ПКК, води терористична акция против Турция повече от 30 години. Впоследствие са починали близо 40 000 души, в това число дами, деца и бебета.
Турция отхвърли да одобри терористичните закани, идващи от Северна Сирия, и даде обещание да предприеме военни дейности за попречване на образуването на „ терористичен кулоар “ там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР