От началото на октомври тази година Чехия въвежда нови ограничения

...
От началото на октомври тази година Чехия въвежда нови ограничения
Коментари Харесай

Чехия с нови ограничения при ипотечните кредити

От началото на октомври тази година Чехия вкарва нови ограничавания при отпущането на ипотечни заеми. Месечната вноска по заема не би трябвало да надвишава 45% от месечния приход. По-рано 85% от ипотечните заеми се даваха за не повече от 80% от цената на парцела, а останалите 15% за не повече от 90% от цената на парцел. Днес обаче, с помощта на икономическия растеж, от ден на ден чехи купуват жилище на заем, което е причина за взрив на пазара на недвижими парцели.

Новите ограничавания се вкарват, с цел да се защищити пазарът от разтърсвания, които могат да зародят при положение на жилищна рецесия или неспособност да се провиснал задоволителен брой заеми.

През 2017 година Чехия беше преди всичко по ритъм на повишаване на жилищата в страните от Европейски Съюз - 16% по данни на Inner.cz. По други ранглисти нарастването е било към 8.5%. съгласно локални анализатори жилищата в Чехия са сменени с към 14%. Хората са принудени да заплащат повече за жилище, в това число и за ипотечен заем, което още повече покачва икономическия риск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР