От началото на октомври младата творческа агенция Human разшири дейността

...
От началото на октомври младата творческа агенция Human разшири дейността
Коментари Харесай

Future е новата дигитална агенция в комуникационната група на Human

От началото на октомври младата креативна организация Human разшири активността си с цифровото звено Future и по този начин се трансформира в нова информационна група на българския рекламен пазар. Агенцията Future има екип от четирима души, напълно нови лица в състава на групата и работи с няколко клиента, измежду които и интернационалният хостинг снабдител WPX. Звеното ще се управлява от Ангел Ангелов, а позицията му ще е на креативен шеф.

Собствениците на групата показват като съществена причина за отделяне на новата организация нуждата от по-голямо цифрово звено и тясното профилиране на Human като креативна организация. " Human няколко пъти е канена на състезания за цифрова организация. С времето обаче взехме решение, че би трябвало да се придържаме към нашия фокус, който постоянно е бил цялостно обслужване и обичайната реклама. Когато има цифров конкурс, към този момент ще участваме с нашия цифров авангард Future ", разяснява пред " Капитал " креативният шеф и съосновател в групата Константин Трендафилов.
Екипът на Human се разраства доста през последната година. Фотограф: Надежда Чипева С фокус към цифровия криейтив
" Отдавна се преекспонира с изказванието, че " кралят е наличието ", само че все по-малко се влага това в работата на цифровите организации у нас. Всички мерят резултатите си в импресии, които просто минават през потребителските очи. Това са кухи импресии, които ние няма да гоним. Идеята зад Future е работата й да ти остави хубаво усещане за дълго време ", безапелационен е Ангел Ангелов, креативен шеф в новата организация.
Реклама
Професионалният му опит е минал през цифровата организация Digital ID на позиция креативен лийд и през EGT Digital в ролята на маркетинг шеф. В екипа му в новата Future има още трима души на позициите акаунт управител, арт шеф и текстописец.

Мнението на Ангелов споделят и притежателите на групата. Според Александър Братимиров " има апетит за цифрова организация, която не се концентрира върху това какъв брой се спонсорира даден пост и в кои канали ". " Идеята наподобява изостава обратно. Нещо, което ние видяхме като опция да дадем на пазара ", добавя той. Future ще оперира като настрана юридическо лице " Фючър криейтив груп ", в която 50% държи Константин Трендафилов, а със надлежно 30% и 20% са Александър Братимиров и Никола Цанов.
Future в близкото бъдеще
Към момента новата организация на Human обслужва цифровото наличие на клиентите " Тандем " и " Водка Флирт ", както и интернационалния хостинг снабдител WPX. От организацията не престават да договарят с други клиенти, чийто имена засета не загатват. " Искаме да се появим на сцената, да си създадем място и да изградим име. Ще се целим минимум в локалните фестивали и ще търсим място измежду първите 10 организации на пазара ", споделя креативният шеф на Future за бизнес проектите на организацията през идната година.

Творческият шеф на Human Константин Трендафилов е сладкодумен за проектите на групата през 2023 година " Първият път, когато кандидатствахме на ФАРА, станахме трети, вторият станахме втори, мисля че задачата ни за следващата година е много явна. Цел са ни и някои по-големи интернационалните фестивали, както и да разраснем портфолиото си ".
Реклама
Групата непрекъснато усилва и екипа си. " Human предходната година се състоеше от осем души, а все още в организацията работят 16 индивида. Във Future работят четирима душа, като в скоро време се чака екипът да се разшири с още един човек. В стратегическото ни звено, ръководено от Кристина Петрова, има други трима, както и четири индивида в продуцентското ни студио Human Productions ", споделят от групата.

Human разполага и със независимо продуцентско звено Human Productions. Разрастването на бизнеса, усилва и клиентите на отдела, управителен от Никола Цанов. По думите му Human Productions към този момент се е трансформирала в независима продуцентска къща със свои клиенти. Наскоро от групата са снимали реклама за Kaufland Германия. Продуцентско звено продължава да оперира под юридическото лице " Хуман адвъртайзинг ". Създадена през август предходната година, компанията единствено за пет месеца регистрира доходи в размер на 650 хиляди лева Очакванията на екипа са през 2022 година бизнесът да порасне над три пъти.

Human неотдавна получи номинация на европейските награди Effie в категория " Положителна смяна - търговски марки ". Целите на екипа за близкото бъдеще включват и разширение на бизнеса в областта на медийното обмисляне и образуване на още звена и организации под шапката на Human. Целят се към интернационалните пазари и интернационалните клиенти.
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (01 ноември) 1 ноември 2022, 11:20 Новата Human рекламна организация 21 март 2019, 12:27 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР