От началото на новата година Пътна полиция – Самоков има

...
От началото на новата година Пътна полиция – Самоков има
Коментари Харесай

Екзотична девойка пое КАТ - Самоков

 От началото на новата година Пътна полиция – Самоков има нов шеф. Начело на позицията е контрольор Фарида Саид, която заменя  дългогодишния началник на натовареното звено – контрольор Георги Елин. Георги Елин се пенсионира като съвсем цялата му професионална кариера минава в системата на Министерство на вътрешните работи, предава " Samokov365 ".

Инспектор Фарида Саид е на 33 години. Има приключена магистърска степен в Академия на Министерство на вътрешните работи, компетентност " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “.  Постъпва в системата на Министерство на вътрешните работи през 2013 година като редови служител на реда в Районно ръководство – Самоков. Последователно заема длъжността полицейски контрольор в охранителна и пътна полиция.

В общия щат на " Пътна полиция “ при районно управление (на МВР) – Самоков се числят общо 10 длъжности за младши автоконтрольори, на които към сегашния миг са назначени 10 държавни чиновници.

Как пристигна предлагането към Вас и какво Ви накара да приемете поста?

Самото преназначение беше след подадено от мен заявление за преназначаване, в съгласие с началника на районно управление (на МВР) – Самоков – основен контрольор Васил Попов и с позволение на шефа на ОДМВР – София, като им благодаря за гласуваното доверие.

Заставането отпред на един подобен пост е огромно предизвикателство за мен, а поддръжката, която получих от умел експерт като господин Попов, още повече ме стимулира да потвърдя, че една жена може да се оправи със отговорностите и отговорностите, които неотменно съпътстват служебната ми активност.

Смятате ли, че жена би се справила сполучливо отпред на този тежък бранш – Пътна полиция?

Има дами водачи на аероплан, дами на доста високи управителни постове. Защо контрольор " Пътен надзор “ в Самоков да не е жена? Приемам актуалното ми предопределение извънредно отговорно и зная, че следва доста работа, само че ще дам всичко от себе си, с цел да бъдат задоволени условията на жителите.

Какви са компликациите и провокациите в професионално отношение? И какво предизвика една жена да се отдаде на тази мъжка специалност?

Трудностите са, че непрекъснато би трябвало да се потвърждавам в една мъжка специалност. Да се потвърждавам пред сътрудниците,  да се потвърждавам пред обществото, да се потвърждавам даже и на самата себе си. Намирам, че е належащо непрекъснатото личностно надграждане на познанията и блян за развиване.

Вероятно ще прозвучи клиширано, само че да си служител на реда е предопределение, което би трябвало да приемеш с всички позитиви и негативи и да се отдадеш с цялото си сърце на тази работа. Работата с хора е сложна, тъй като всеки един човек е самостоятелна персона, с построен темперамент и мнение, по тази причина е доста значимо да подходиш деликатно и с схващане към дадения човек и неговия проблем.  Не изпитвам компликация при взаимоотношенията си с колектива на РУ-Самоков, който е най-вече мъжки. До сегашния миг съм намирала нужното почитание, поддръжка и схващане от всички сътрудници и съм задоволена от мястото, което заемам измежду тях.

Предвиждате ли някакви промени по отношение на работата?

Сред главните цели на Министерство на вътрешните работи е и ограничението на пътнотранспортния травматизъм.  Както е било и досега, ще насоча вниманието си към уязвимите зони в града и дребните обитаеми места, секторите с централизация на ПТП, ръководството от правоспособни и неправоспособни водачи на МПС, както и  техническата редовност на транспортните средства. При осъществяването на контролната активност и отсега нататък ще продължим да прилагаме прецизно правилото на нулева приемливост към откритите извършители.

 Какво пожелавате на себе си, на околните, сътрудниците и на всички за 2021 година?

На всички хора поисквам най-много здраве, дългоденствие, да бъдем по-добри един към различен и да мислим най-вече позитивно, колкото и да ни е мъчно след миналата тежка 2020 година. Желая и доста професионални триумфи на целия колектив на Районно ръководство – Самоков и се надявам взаимните ни старания да удовлетворят публичните условия, ориентирани към нас.

Интервю на Анна Манова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР