От началото на ноември Съединените щати ще отворят отново въздушните

...
От началото на ноември Съединените щати ще отворят отново въздушните
Коментари Харесай

От ноември САЩ разрешават посещения в страната на чужденци, ваксинирани срещу Covid-19



От началото на ноември Съединените щати ще отворят още веднъж въздушните си граници за имунизирани против Covid-19 пасажери от Китай, Индия, както и от Англия и доста други европейски страни, заяви в понеделник Белият дом,.

По този метод ще бъдат анулирани тежките ограничавания, свързани с пандемията, които влязоха в действие от началото на предходната година.

Белият дом възнамерява да позволи пътуването до Съединени американски щати на непознати жители от страни, на които беше неразрешено да влизат в страната от началото на 2020 година, защото се минава към новите условия, сподели координаторът на Белия дом за коронавирусната пандемия Джеф Зайънтс, представен от Ройтерс.

Администрацията на президента Джо Байдън удостовери, че анулацията на възбраната ще важи за интернационалните пасажери по въздух от 33 страни. Джеф Зайънтс акцентира, че посетителите ще би трябвало да съблюдават условията по отношение на следенето на контакти и носенето на маски. Белият дом добави, че държавното управление занапред ще дефинира детайлности по отношение на използването на новите правила.

Ограниченията в Съединени американски щати бяха наложени за първи път на пасажери от Китай през януари 2020 година от тогавашния президент Доналд Тръмп, а по-късно бяха разширени и за други страни през идващите месеци, само че без ясни индикатори за това по какъв начин и по кое време да бъдат вдигнати.

През април тази година президентът Джо Байдън добави нови ограничавания за пътешестване до Индия, които не разрешават на множеството непознати жители да влизат в Съединени американски щати. Байдън също по този начин анулира проектите на Тръмп през януари за унищожаване на рестриктивните мерки за европейските страни.

Към сегашния миг Съединени американски щати не разрешават на множеството жители отвън страната, които през последните 14 дни са били във Англия, 26-те страни от Европейското шенгенско пространство, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия.

Ще има някои изключения от политиката за ваксини, споделиха американски чиновници, в това число за деца, които към момента нямат право на Covid имунизация. Новите правила към момента не се ползват за пасажери, преминаващи сухопътни граници на Съединени американски щати с Мексико и Канада.

Авиокомпаниите лобираха съществено пред Белия дом в продължение на месеци за унищожаване на рестриктивните мерки, само че не съумяха да ги отстранен в точния момент за тазгодишния летен туристически сезон. Белият дом съобщи през юли, че има опасения по отношение на мощно заразния вид на ковид Делта и възходящия брой на случаите на Covid-19 в Съединени американски щати. Оттогава седемдневния осреднен брой на записаните случаи на Covid-19 в Съединени американски щати се е удвоил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР