От началото на май досега срещу Covid-19 са ваксинирани около

...
От началото на май досега срещу Covid-19 са ваксинирани около
Коментари Харесай

Зелените коридори за ваксинация ще продължат да работят успоредно с е-системата

От началото на май до момента против Covid-19 са имунизирани към 125 000 души, огромна част от тях в разкритите за празничните дни зелени коридори. Това регистрира в понеделник шефът на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов, който посрещна нова пратка от близо 274 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech дойдоха в България.

Той разгласи, че от през днешния ден продължава имунизацията на записаните през електронния портал съгласно декларираните желания. По думите му обаче страната разполага с задоволително количества ваксини, с цел да продължи работата и на зелените коридори. Как ще съвместяват работата си обаче следва да се посочи от имунизационния щаб.

" Това, което виждаме все още, е, че има задоволително налични количества в страната, виждаме, че към този момент регулярно се правят доставките от всички производители. Днес на имунизационен щаб в допълнение ще го обсъдим, само че на този стадий данните демонстрират, че зелените коридори могат да продължат да действат “, сподели Кирилов.

Той заяви, че през май се чака в страната да дойдат общо 2 милиона доза от от четирите позволени за приложимост ваксини, а през юни – 2.5 млн. дози. Най-големи количества се чакат от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Половината от наличните количества ще се разпределят към персоналните лекари.

За през днешния ден е планувана среща сред " Информационно обслужване ", общопрактикуващите лекари и здравното министерство, с цел да се актуализира е-системата с оглед по-строен ред за приемане на декларираните от тях количества.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР