От началото на март Русия вероятно е изстреляла най-малко 71

...
От началото на март Русия вероятно е изстреляла най-малко 71
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия попълни запасите от ирански дронове

От началото на март Русия евентуално е изстреляла минимум 71 проектирани от Иран безпилотни летателни апарата от серия " Шахед " по цели в Украйна , съгласно ежедневния отчет на военното разузнаване на английското министерство на защитата, представен от съветската работа на Би Би Си.

Тези офанзиви последваха двуседмична пауза в потреблението на дронове в края на февруари . Русия най-вероятно е почнала постоянно да попълня запасите даже от дребен брой " Шахеди ", заключава английското разузнаване.

Предполага се, че Русия изстрелва " Шахеди " от две направления - от Краснодарския край и Брянска област . Това й разрешава да нападна необятен бранш от украинска територия и понижава времето за полет до цели в северната част на страната. Това също може да се смята за опит за разпространяване на средствата за Противовъздушна отбрана на Украйна.

През нощта на 22 март  след като дрон порази последните два етажа на общежитие на професионален колеж край Киев.

През нощта на 24 март, като пет от тях бе обявено, че са достигнали задачите си, а един е бил свален. Губернаторът на Днепропетровска област не приведе информация за потърпевши и починали. 
 Украйна усъвършенства връзките с Иран, в случай че спре дроновете за Русия
Украйна усъвършенства връзките с Иран, в случай че спре дроновете за Русия

Многократно тези безпилотници бяха употребявани за удари в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР