От началото на годината в област Разград са наложени 15

...
От началото на годината в област Разград са наложени 15
Коментари Харесай

За шест месеца в Разградско са наложени 15 606 санкции на провинили се шофьори

От началото на годината в област Разград са наложени 15 606 наказания на провинили се водачи на транспортни средства. Това заяви основен контрольор Теодор Тодоров, шеф бранш "Пътна полиция ".

През интервала са формирани 2092 акта, издадени са 870 заповеди за използване на насилствена административна мярка и 6864 ел. фиша, и са наложени 5780 санкции по фиш. Броят на формираните документи от чиновниците на реда са с 3600 повече по отношение на същия интервал на предходната година.

През първите шест месеца на годината по пътищата в района са открити близо 110 водачи, управлявали транспортно средство след приложимост на алкохол, като в 43 от случаите количеството алкохол в кръвта е била над нормата.

Установени са и 18 водачи, ръководещи след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози и двама, които са отказали да бъдат тествани. Констатирани са 174 случая на ръководство на МПС от водачи, които не имат шофьорски книжки, притежаваното не е годно за категорията на ръководеното транспортно средство или е отнето по административен или правосъден ред, сподели още основен контрольор Тодоров.

Той регистрира, че от януари до края на юни на територията на област Разград са зародили общо 167 произшествия, от които 37 тежки с трима убити и 57 ранени жители. В съпоставяне със същият интервал на 2018 год. пътните произшествия са намалели с 19 %. Всички тежки катастрофи са зародили след осъществени нарушавания от водачите, като главната причина е несъобразената скорост с пътните условия, разяснява началникът на бранш "Пътна полиция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР