От началото на годината в държавната хазна са влезли 6,4

...
От началото на годината в държавната хазна са влезли 6,4
Коментари Харесай

От началото на годината в държавната хазна са влезли 6,4 млрд. лв.

От началото на годината в държавната хазна са влезнали 6,4 милиарда лева Тези пари са събрани до 17 март.

Спрямо същия интервал за предходната година нарастването е със 752 млн.лв. или 13%. Събраният от Национална агенция за приходите налог върху приходите на физически лица е близо 742 млн. лева, корпоративен налог – 57,2 млн. лева и близо 2,6 милиарда лева налог добавена стойност. От Национална агенция за приходите са почнали инспекция и на българите, които имат парцели в Дубай.

След среща с премиера Гълъб Донев, от Националната организация за приходите се похвалиха с резултата от събирането на налози. И успокоиха, че ще има пари за обществените заплащания.

“Рекордно реализирани резултати в приходната част. Това мисля, че е значимо да се каже, с цел да знаят хората да са спокойни. Осигуряваме парите за пенсии, за опазване на здравето, за всичко се обезпечават парите в тази страна ”, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Борис Михайлов пред Нова тв. 

Той акцентира, че положителните резултати не са единствено поради приходите от по-високата инфлация.

“Това се дължи на първо място на голямата събираемост, която вършим. Същевременно обаче да не забравяме, че имаме огромен проблем с популацията. Ние имаме демографски срив, никой не приказва за това, тъй че би трябвало да се взимат сложно нещата ”, изясни още Михайлов.

А с цел да продължи хазната да се цялостни с положително движение, Национална агенция за приходите насочва погледа си към притежателите на парцели зад граница. По-специално към Дубай. Все още не се приказва за имена с парцели там, само че изключения нямало да има за 23-та българи, които ще са обект на инспекция.

Първите стъпки - инспекция за недекларирани приходи. 

“Няма да има чадър над този или оня българин, няма да има такива неща ”, безапелационен бе изпълнителният шеф на Агенцията по приходите. 

Миналата година сходна инспекция имаше на всички притежатели на парцели в Гърция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР