От началото на годината около 13 000 души останаха без

...
От началото на годината около 13 000 души останаха без
Коментари Харесай

Сачева: Ограниченията, заложени в закона за личната помощ, оставиха хора с увреждания без личен асистент

От началото на годината към 13 000 души останаха без персонален помощник. Това са хора със степен на увреждане под 90%, т.е. сред 50 и 70%. Една част от тях са и хора, които нямат ТЕЛК-ови решения. Това са възрастни или самотни хора, над 65 година, които са с компликации в самообслужването. Причината за това са рестриктивните мерки, които са заложени в закона за персоналната помощ. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в предаването „ Неделята ” по Нова телевизия.

„ Направили сме всичко допустимо, тъй че да създадем национална стратегия и потребностите на тези хора да бъдат задоволени. За страдание, тази стратегия може да бъде реалност едвам от 1-ви март ”, сподели тя.

„ Когато се прави едно законодателство, то би трябвало да планува всичко, в това число и преходните интервали. Няма по какъв начин да се реализира нещо, което от една страна се знае, че не е финансово обезпечено, а от друга се знае, че има подобен буферен интервал, в който ще има хора, които ще останат без тази помощ ”, акцентира Деница Сачева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР