От началото на годината най-богатите граждани на Русия са загубили

...
От началото на годината най-богатите граждани на Русия са загубили
Коментари Харесай

От началото на 2022 г. най-богатите руснаци са загубили 94 млрд. долара

От началото на годината най-богатите жители на Русия са изгубили общо 94 милиарда $. Повече от една трета от тези загуби са настъпили през последния месец, демонстрира " Индексът на милиардерите на Блумбърг ", представен от съветската версия на " Свободна Европа ".

Лидер в отрицателната статистика е Алексей Мордашов, основен изпълнителен шеф на PJSC Severstal, който е с 9,8 милиарда $ по-малко от началото на 2022 година (сега положението му се прави оценка на " едвам " 19,1 милиарда долара).

На второ място е близкият до Владимир Путин предприемач и собственик на капиталовата група Volga Group Генадий Тимченко, който е изгубил 9,7 милиарда $ - почти половината си положение.

Трети е бизнесменът Владимир Лисин: положението му е намаляло с 9,1 милиарда $ (в момента има 18,9 милиарда долара).

В процентно изражение водач по загуби е Виктор Векселберг, ръководител на борда на шефовете на групата компании Renova. Състоянието му се е сринало с над 60% и в този момент възлиза на 11,2 милиарда $.

От началото на годината някогашният притежател на " Челси "  Роман Абрамович е изгубил 8,3 милиарда $ и през днешния ден разполага с 9,7.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР