От началото на годината има три извънредни кацания на прелитащи

...
От началото на годината има три извънредни кацания на прелитащи
Коментари Харесай

Евакуация след заплахи на борда: Властите спазват строго определена процедура

От началото на годината има три изключителни кацания на прелитащи през въздушното пространство на България самолети поради буйстващи пасажери. И трите случая са поради пасажери в нетрезво положение.

Два от случаите са на Летище София, а третото изключително кацане е на Летище Варна. Това научи bTV от " Гранична полиция ".

Властите съблюдават строго избрана процедура, без значение дали става дума за разгулен скандал, или за сериозна опасност.

Вчера аероплан на самолетната компания " Бългериън еър чартър " беше евакуиран в Щутгарт след сходна опасност.

При качването в самолета в Щутгарт двама пасажери се скарали и единият обвинил другия, че е нападател и възнамерявал бомбен удар в самолета.

" Единият пасажер е бил съветски жител, много заслепен, тъй че не е била естествена ситуацията. Пътниците, които са отправили опасността, не са били на борда на самолета. Информацията, пристигнала до командира, е от обслужващия рамп сътрудник и полицията ", разяснява Веселин Дончев, шеф по сигурността в " Бългериън eър чартър ".

При случая през вчерашния ден бяха евакуирани 180 души, пътуващи за Варна.

" Това е процедура, която незабавно се постанова. Възможно е тъкмо в една такава пиянска кавга да излезе истината. Ако беше станало не преди полет, а по време на полет трябваше да се върне самолетът назад и отново да затворят цялото летище ", уточни Ангел Борисов, специалист по авиационна сигурност.

Преди две години поради подпийнал пенсионер спешно кацна аероплан на Летище Бургас. Полякът, летящ за Египет, на смешка извикал " Бомба! ".

" Тука няма преценка, това е тип опасност и би трябвало да се реагира във всички случаи на опасност за авиационната сигурност ", съобщи Веселин Дончев.

Докато службите не са сигурни безвреден ли е полетът, не се позволява неговото политане. Предстои да се разбере дали немската гранична полиция ще съобщи българина и руснака на съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР