От началото на годината авиационни експерти сигнализират за тежкото състояние

...
От началото на годината авиационни експерти сигнализират за тежкото състояние
Коментари Харесай

Експерти сигнализират за тежкото състояние на българската военна учебна авиация

 От началото на годината авиационни специалисти алармират за тежкото положение на българската военна образователна авиация, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Става въпрос за самолетите " Пилатус " PC-9М и L-39 в Долна Митрополия, които служат за подготовка на водачи и инструктори. Темата провокира огромен публичен отзив в обществените мрежи. В публичната полемика се включиха потвърдени експерти в българските Военновъздушни сили като ген.-майор о.р. Златко Златев, общественици, взели участие в построяването на българската военна авиация като Станимир Илчев и доста други

В собствен разбор за Pan.bg Златко Златев разкрива, че контракти за поддръжка на самолетите " Пилатус " PC-9М не са сключвани от декември 2018 година, а процедурата за L-39 е прекъсната, което ще докара до срив във военното летателно образование в България и ще сложи под въпрос смисъла на съществуването на неотдавна възобновеното Военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Станимир Илчев пък показва, че идното " прекъсване на програмата " Пилатус " през м. май е нездравословно за българските Военновъздушни сили и безусловно нелогично в светлината на концепциите за рационализация на Българската войска и повишение на нейните качества ".

От всички изявления за времето от февруари – март тази година излиза наяве, че е застрашена подготовката на десетки водачи и инструктори освен в Долна Митрополия, само че и в авиобазите Безмер, Враждебна, Граф Игнатиево и Крумово, които минават привикване на PC-9М преди Су-25, МиГ-29, С-27J.

Въпросът се слага остро и през днешния ден в подтекста на случая с изтребител на ВВС  от през вчерашния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР