От началото на февруари в София ще бъдат пуснати първите

...
От началото на февруари в София ще бъдат пуснати първите
Коментари Харесай

Училищни автобуси тръгват пробно за три месеца

От началото на февруари в София ще бъдат пуснати първите учебни рейсове след утвърждение на Столичния общински съвет по предложение на зам. - кмета по превоз на Столична община доктор Кристиан Кръстев и стратегия „ Зелена София ".

Автобусите ще бъдат пуснати по пилотна стратегия за пробно въвеждане в центъра на града за интервал от три месеца. В плана са включени две учебни заведения, които са едни от най-големите в София - 18. СУ „ Уилям Гладстон " и 32. СУ „ Свети Климент Охридски ".

Те са определени след изработен разбор от взаимния екип на „ Зелена София " взаимно с ирландска компания на трафика към 9 централни столични учебни заведения, като са създадени разнообразни направления.

Общият пробег на маршрутите за двете линии е 9,4 км дневно като цената за интервала на експоатация е близо 2000 лева

След направено анонимно анкетно изследване измежду родителите e открито, че над 50% от тях водят с автомобил децата си на учебно заведение. Проучване измежду родителите, шефовете и учителите, демонстрира, че подготвеност да употребяват новите линии са декларирали 70 деца до 4 клас и техните родители, което би означавало над 40 леки автомобила по-малко.

Целта на плана е да се понижи трафика в пикови часове, когато нормално родителите водят децата си на учебно заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР