От началото на днешната сесия на Българската фондова борса (БФБ),

...
От началото на днешната сесия на Българската фондова борса (БФБ),
Коментари Харесай

След скандални твърдения за Борисов - срив на акциите на голям български производител на птиче месо*

От началото на днешната сесия на Българската фондова борса (БФБ), цената на акциите на компанията за произвеждане на птиче месо " Градус " претърпя нечовечен удар - 10% спад.
Средната цена все още на стартиране на материала е 1,455 лв., като най-високата за деня е била 1,50 лв. - това е и цената при отваряне на борсата, а най-ниската - 1,40 лв., като минути след стартиране на материала цената на акциите се повиши леко - 1,410 лв., а към 12:20 часа цената е към този момент 1,45 лв. на акция т.е. спадът е стеснен до 7,1%, направени са 49 покупко-продажби с общо над 45 000 акции. Припомняме, че при излизането си на борсата през 2018 година цената на една акция на сдружението беше 1,80 лв..
За случилото се приказва и депутатът от " Демократична България " Владислав Панев, който в сряда, 5 май, разгласява в персоналния си профил във Facebook, който провокира скандал в Комисията по проверката вечерта на 5 май с описа си - в това число, че " Градус " е заявила кух оборот, с подправени фактури. Илчовски обаче не пожела да приказва с детайлности, когато го потърси с въпроси по отношение на изказванията му, в това число за " Градус ".
се свърза и с пиара на БФБ Милена Михайлова и изпрати въпроси както до нея, по този начин и до Комисията по финансов контрол (КФН) за изказванията на Илчовски. Михайлова съобщи, че ще се запознае с въпросите и ще даде отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР