От началото на 2022 година Газпром е намалил добива на

...
От началото на 2022 година Газпром е намалил добива на
Коментари Харесай

Газпром е добил около 20% по-малко природен газ през 2022 година

От началото на 2022 година " Газпром " е понижил добива на природен газ с 19,4% по отношение на същия интервал на 2021 година, осведоми организация ТАСС, цитирайки данни, предоставени от " Газпром ".

" Намаляването на потреблението на газ в Европейски Съюз се трансформира в основен фактор за понижаване на търсенето на газ в света. През единадесетте месеца на тази година, съгласно първите предварителни оценки и наличните оперативни данни, международното търсене е намаляло с 55 милиарда кубически метра. Трябва да се означи, че понижението на потреблението на газ от 27-те страни членки на Европейски Съюз възлиза на към 50 милиарда кубически метра, а във Англия - повече от 6 милиарда кубически метра ", разясни " Газпром ".

Междувременно износът на съветски природен газ за Китай продължава да се усилва през газопровода " Силата на Сибир " според двустранен дълготраен контракт сред " Газпром " и китайската CNPC. Доставките на газ постоянно надвишават дневните контрактувани количества, се твърди в изказването на " Газпром ".

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР