От МВР публикуваха позицията на заместник-министър председателя по обществен ред

...
От МВР публикуваха позицията на заместник-министър председателя по обществен ред
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Вместо солидарност, получаваме дискриминация от Европа!

От Министерство на вътрешните работи разгласиха позицията на заместник-министър ръководителя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на тематиката за сигурността на българските граници:

" Република България е пълновръстен член на Европейския съюз, който поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски жители, включително и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, макар засиления миграционен напън – 4 пъти по-висок от миналогодишния.

Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават неуважение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до най-малко вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена.

През последните месеци страната ни постави изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Страната ни сполучливо мина през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия. И двете завършиха с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство.

В подмяна, вместо европейска взаимност, получаваме неуважение и дискриминация. Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда! Не сме подготвени да платим такава цена! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР