От момента на обявяване от украинската власт на началото на

...
От момента на обявяване от украинската власт на началото на
Коментари Харесай

Vice news: Стотици наонацисти от целия свят се концентрират в Украйна срещу Донбас

От момента на оповестяване от украинската власт на началото на наказателната интервенция в Донбас спорът се трансформира в полигон за локални десни радикали, чиято интензивност в пъти набъбна от времето на Евромайдана. Но освен украинските неонацисти фиксират този отблъскващ " капацитет " на необявената война.

Както написа американският информативен портал " Vice News ", спорът в Донбас притегли вниманието на екстремистите от всички ъгълчета на света. От 2014 година в Украйна са пристигнали неонацисти от страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни от Северна и Южна Америка. За да повоюват с популацията в Донбас пристигнали даже неонацисти от Австралия.

Десният радикал от Норвегия Йоахим Фурхолм назовава наказателната интервенция, спретната от киевски режим " способ на Петро за обработване на фашизма ". Той акцентира, че всичко това рано или късно ще се отрази и по цяла Европа.

В публикацията се отбелязва, че немаловажна роля в тази централизация на неонацизма принадлежи на украинския батальон " Азов ". Именно в него се стремят да попаднат задграничните неонацисти, искащи да получат военен опит в Донбас.

Публикацията във " Vice News " провокира възмущение измежду украинските дипломати, само че не за откровенията за " подготвителния полигон " за неонацистите от целия свят, а за това, че въоръженият спор в Донбас е наименуван от създателите цивилен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР