От много време обединената комуникационна общност говори за фалшивите новини,

...
От много време обединената комуникационна общност говори за фалшивите новини,
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Политици използват комуникационни инструменти за насаждане на страх

" От доста време обединената информационна общественост приказва за подправените вести, тайните теории, лъжите в общественото пространство , които след експлоадирането на войната в Украйна получиха размера на същинска информационна война, която се води за мозъците на българите. Затова се роди концепцията да дадем поддръжка на институциите, с цел да могат по-лесно да се оправят с този проблем ".

Това сподели пред БНР информационния специалист Любомир Аламанов по отношение на предлагането на пиар организации към държавното управление да бъде основан информационен съвет за поддръжка на институциите в битката с пропагандата.

" Ще вършим образования за медийна просветеност, за източниците на информация, за различаване на лъжите... Използването на тролове, подправени профили и подправени вести в предизборни акции се употребява от доста време . Надявам се, че към изборите ще се подходи отговорно, само че доста неточни практики има в обществените медии ".

В предаването " 12+3 " той уточни спадането на качеството на изрече от парламентарната естрада :

" Надявам се хората да са видели кой политик желае да води естествена политика с бъдеще и кой - да приказва нелепости и да търси единствено дивиденти. Част от политиците употребяват информационните принадлежности за втълпяване на боязън . Може би новите партии не бяха готови за яростта, с която опозицията ще се спусне в комуникционни офанзиви. Затова не стопираме да повтаряме, че връзката е едно от значимите управнически умения ".

Интервюто с Любомир Аламанов можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР