От Министерството на земеделието започнаха проверка във фермата за норки

...
От Министерството на земеделието започнаха проверка във фермата за норки
Коментари Харесай

Собствениците на фермата за норки край Стара Загора не допускат проверяващи

От Министерството на земеделието започнаха инспекция във фермата за норки край Стара Загора. Представителите на министерството, както и съдружие КАЖИ, са пред фермата, само че притежателите не им позволяват да влязат в парцела, съобщи Българска национална телевизия.

 Защо норките захапаха служебните министри от първия ден Виж още

В момента в страната има една функционираща плантация, с потенциал 128 000 норки, в село Маджерито, притежавана от притежателите на компания " Градус ". За нея от съдружие КАЖИ внесоха сигнал в Комисията по проверка към Народното събрание. Там показания даде и предприемачът Светослав Илчовски. Той твърди, че от него било желано да загробва норки на своя земя.

Протестиращите упорстват да бъде спазен законът и да схванат дали има заплаха за хората и околната среда. Искат да получат и отговор на въпроса има ли COVID-19 във фермите за норки и по кое време е установен той, само че до този миг не получават отговор.

" Имам заповед от притежателя на фермата да не позволявам външни лица с изключение на контролни органи. Тази заповед не е от в този момент, а е от 2016 година Това е с цел да се съблюдават всички ограничения за сигурност, изключително след Коронавирус рецесията ", съобщи жена, представляваща компанията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР