От министерството на правосъдието сезираха Агенция Държавна финансова инспекция (АДФИ)

...
От министерството на правосъдието сезираха Агенция Държавна финансова инспекция (АДФИ)
Коментари Харесай

АДФИ проверява 4 обществени поръчки за затворите

От министерството на правораздаването сезираха Агенция Държавна финансова ревизия (АДФИ) за четири публични поръчки за пандизите и за Фонд " Затворно дело ", заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова пред публицисти в Софийския затвор.

Поръчките са предоставени от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " /ГДИН/, Главна дирекция " Охрана " /ГДО/ и Държавно дружество " Фонд затворно дело " /ДПФЗД /.

Обществените поръчки, предоставени от ГДИН, са за доставка на униформено облекло за потребностите на ГДИН - зимно и лятно особено облекло и за осъществяване на дезинсекция и дератизация в пандизите и арестите . От министерството прецизират, че става дума за употребяваните препарати по отношение на ковид-мерките в местата за отнемане от независимост, както и за регулярните ограничения по обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи.

От Главна дирекция " Охрана " са оповестили социална поръчка за доставка на 8 профилирани коли за потребностите на дирекцията.

В Държавно дружество " Фонд затворно дело " ще бъде тествана публичната поръчка за доставки на храни и питиета на едро за лавките и бюфетите в местата за отнемане от независимост .

От правосъдното министерство са поискали Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) да ревизира по какъв начин са определяни цените за продажба на доставените в държавното дружество артикули за пандизчиите. Заместник-министърът съобщи, че АДФИ се е самосезирала при започване на тази седмица и към този момент е почнала инспекция за публичната поръчка за доставката на храни в пандизите.

Приключила е инспекцията на сигналите за издевателства в пандизите, заяви Мария Павлова. Установено е, че за интервала от януари 2017 година до май 2021 година има общо 9 случая във всички затвори в страната , свързани с полова цялост на лишените от независимост . Всички случаи са докладвани в прокуратурата. Образувани са 6 следствия, две са завършили с неоправдателни присъди.

Заместник-министър Павлова участва дружно с братята Кубрат и Тервел Пулеви на IX-ия шампионат по бокс сред пандизчиите от разнообразни места за отнемане от независимост в страната. Мотото на спортното събитие е: " Не на опиатите и експанзията ". В него вземат участие 40 лишени от независимост от 9 пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР