От Министерството на културата информират, че предстоят летни планови проверки

...
От Министерството на културата информират, че предстоят летни планови проверки
Коментари Харесай

Летни проверки по хотелите за неуредени авторски права

От Министерството на културата осведомят, че предстоят летни планови инспекции дали се съблюдават наредбите на Закона за авторското право и сродните му права.  

Проверките ще бъдат осъществявани от представители на Дирекция „ Авторско право и сродните му права “ при Министерството на културата. Тяхната цел е ограничение на неразрешено потребление на закриляни обекти на авторското и сродните му права.

От ведомството на проф. Велислав Минеков предизвестяват, че инспекторите им няма да се лимитират до търговски, хранителни и развлекателни обекти, в които се прави озвучаване с музика. Ще бъдат тествани и хотели, в които се препредават телевизионни стратегии.

За да не се стига до административнонаказателни производства при възможни установени нарушавания, от Министерството на културата приканват ползвателите, в случай че не са уредили авторските и сродни права, да го създадат.

Проверяващите инспектори припомнят, че в Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) е планувана улеснена процедура по връчване както на актовете при открити административни нарушавания, по този начин и на наказателните постановления по ЗАПСП, и това не разрешава укриването на нарушителите и избягването от отговорност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР