От Microsoft публикуваха кратко резюме, в което обясняват причините, поради

...
От Microsoft публикуваха кратко резюме, в което обясняват причините, поради
Коментари Харесай

Microsoft разкри на какви основания ще обжалва решението на CMA

От Microsoft разгласиха малко обобщение, в което изясняват аргументите, заради които ще апелират решението на английската Агенция по конкуренцията и пазарите (CMA) да блокира договорката за придобиване на Activision Blizzard за $69 милиарда. През април от антитръстовия регулатор обявиха, че не утвърждават сливането на двете компании тъй като пораждат опасения по отношение на свободното конкуриране на развиващия се пазар за облачни игри. От Microsoft публично подадоха тъжба против решението по-рано тази седмица.

Документът, който е оповестен и на уеб страницата на Апелативния арбитражен съд по конкуренцията на Обединеното кралство, обобщава петте учредения, по които от софтуерния колос считат, че решението на CMA би трябвало да бъде оспорено и преразгледано.

Според Microsoft:

От CMA са позволили неточности при оценяването на позицията на компанията по отношение на предлагането на игри на облачни платформи на трети страни, като „ не са взели поради рестриктивните мерки, които ще последват за тях в предлагането на игри на личните им платформи “. От CMA не са взели поради три дълготрайни търговски съглашения, които от Microsoft подписаха с платформи за облачни игри. Твърдението на CMA, че от Activision Blizzard евентуално са щели да създадат своите заглавия налични на платформите за облачни игри и без реализирането на сливането, е „ ирационално и направените заключения са несправедливи, предвид на откритите процедури “. Твърдението на CMA, че в Microsoft ще придобият способността и тласъка да „ закриват “ конкурентни платформи за облачни игри, като лимитират достъпа до игри на Activision Blizzard, е „ несъстоятелно “. Като цяло решението на CMA съставлява „ нарушаване “ на личното им „ общоправно обвързване за гарантиране на правдивост на пазарите “.

„ Решението на CMA е неправилно заради ред аргументи, в това число надценяване на ролята на облачните платформи на пазара на видео игри и нашето въздействие върху него, както и нежеланието на организацията да прегледа решенията на повдигнатите от тях въпроси, които им предложихме и които получиха голяма поддръжка от промишлеността и обществеността. “, декларира Рима Алайли, корпоративен вицепрезидент на Microsoft.

Миналата седмица от Европейската комисия и китайския антитръстов регулатор позволиха реализирането на договорката, съгласно която от Microsoft ще придобият правото да популяризират най-популярните заглавия на Activision Blizzard, в това число Call of Duty и World of Warcraft. До момента сливането на двете компании е получило зелена светлина от 37 страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР