От международното летище Истанбул на европейския бряг са били отменени

...
От международното летище Истанбул на европейския бряг са били отменени
Коментари Харесай

Стотици полети са отменени от Истанбул заради лошото време

От интернационалното летище " Истанбул " на европейския бряг са били анулирани 238 полета по интернационалните и вътрешните линии

Поради неприятни метеорологични условия самолетни компании анулираха през днешния ден полетите си от Истанбул, а локалните управляващи разпуснаха учениците във почивка. Метеорологичната конюнктура в мегаполиса, както и съвсем в цяла Турция, е мощно влошена, оповестява Българска телеграфна агенция.

Летище " Сабиха Гьокчен " на азиатския бряг на Истанбул през днешния ден е в действителност затворено. Отменени са всички полети на самолетна компания " Пегасус " от и за летището по интернационалните и вътрешните линии. " Анадолу жет ", дъщерна компания на " Търкиш еърлайнс " също анулира полетите си по вътрешните линии.

Вчера националният авиопревозвач " Търкиш еърлайнс " разгласи, че от интернационалното летище " Истанбул " на европейския бряг са били анулирани 238 полета по интернационалните и вътрешните линии. Отмяната на полетите продължава и през днешния ден, осведомиха от самолетната компания.

Силен вятър и вихрушки се развихриха в Истанбул, съпроводени от значителни превалявания от дъжд или сняг.

Силният вятър нощес изкърти стоманените парапети на осмия етаж на кулата Галата, един от знаците на Истанбул, заяви уеб сайтът Интернет хабер. Екипи на пожарната работа закрепиха с въжета стоманените детайли, а кулата бе оградена с предпазваща сигнална лента, с цел да не се доближават минувачи.

От валийството на Истанбул оповестиха днешния ден за задочен за всички учебни заведения в мегаполиса. Валията Али Йерликая и кметът на огромната община на Истанбул Екрем Имамоглу приканиха жителите да бъдат деликатни поради неприятното време.

Разпуснати са учебните заведения в общо 40 окръга на страната.

В бюлетин на Главната дирекция по метеорология се показва, че през днешния ден се чакат превалявания от сняг, както и мощни стихии и дъжд в съвсем цялата страна - в региона на Мраморно море, в Егейския, Средиземноморския и Черноморския регион. В Източен Анадол също ще има значителни снеговалежи и температури под нулата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР