От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха официално къде ще стартира

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха официално къде ще стартира
Коментари Харесай

Новият сезон във Формула Е стартира на 26 февруари в Саудитска Арабия

От Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха публично къде ще започва седмият сезон в историята на Формула Е, който ще е и първи със статут на международен шампионат на организацията. Неговото начало ще бъде в Дирия, Саудитска Арабия на 26 февруари, когато ще се организира и първото нощно съревнование в историята на шампионата.

Освен това, страната от Близкия изток ще одобри и втория кръг от седмия сезон във Формула Е, като той ще се организира на 27 февруари, още веднъж под изкуствено осветяване. По този метод Дирия за втори следващ сезон ще одобри двоен уикенд, и за трети подобен откриващия старт за сезона, откакто това се случи през 2018-19 и 2019-20.

will kick-off Season 7 ABB FIA Formula E World Championship with Formula E’s first night races on February 26 & 27 2021
— ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE)
Първоначално седмият сезон трябваше да стартира с двоен уикенд в Сантяго, Чили в средата на месец януари, само че поради пътните ограничавания наложени в страната, изключително по отношение на поданици на Англия, стартовете в Южна Америка бяха отсрочени за по-късен стадий от сезона.

За момента двете надпревари в Саудитска Арабия са единствените, които имат закрепена дата и са доказани, като до края на месец януари се чака от ФИА да разгласят още надпревари.

Снимки: © FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР