От McLaren потвърдиха, че ще пуснат на пазара наследника на

...
От McLaren потвърдиха, че ще пуснат на пазара наследника на
Коментари Харесай

McLaren потвърди, че наследникът на P1 ще се появи до 2025-а

От McLaren потвърдиха, че ще пуснат на пазара наследника на P1 преди 2025-та. Шефът Майк Флюит сподели, че колата ще бъде толкоз шокираща или изненадваща, колкото и P1, добавяйки, че ще бъде най-хубавият автомобил както на писта, по този начин и по пътя. "Това ще бъде най-хубавото осъществяване на технологията на Макларън ", съобщи още той.

P1, който се смята от мнозина за най-универсалната модерна хиперкола, е част от Ultimate Series на McLaren. Два други модела от серията също са оповестени – Senna и BP23, само че доказаният тази седмица автомобил, ще бъде пряк правоприемник на емблематичния знак на компанията от Уокинг.

Оригиналният McLaren P1 залага на хибридно задвижване, чиято обща мощ доближава 916 к.с. В системата е включен 3.8-литров би-турбо V8 мотор, който генерира 737 к.с. при 7500 об/мин и 720 Нм при 4000 об/мин. Двигателят с вътрешно горене работи в синхрон с електромотор, доставящ 179 к.с. и 260 Нм.

На въпроса дали новият хиперавтомобил може да бъде първият изцяло електрически модел на McLaren, Флюит сподели: "Скептичен съм, че технологията за електрически автомобили ще бъде там, където би трябвало да бъде до тогава. " Въпреки това, той не изключи опцията.

Флюит също удостовери, че новият модел няма да бъде наименуван нито P1, нито P2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР