От Макларън изразиха мнение, че състезанието за Голямата награда на

...
От Макларън изразиха мнение, че състезанието за Голямата награда на
Коментари Харесай

Макларън подготвя свиреп ъпгрейд

От Макларън показаха мнение, че надпреварата за Голямата премия на Испания през идващия месец ще бъде кръгът от Формула 1, който ще им даде най-голяма изясненост за качествата на техния болид. Причината е, че особено за него отборът работи по съществени нововъведения по колата.

Погледнато от вероятността на точковия актив, сега Макларън записва най-хубавия си старт на акция от 2014 година насам. Тимът заема 4-а позиция в класирането при конструкторите, само че за всички е ясно, че неговият MCL33 отстъпва доста съществено като квалификационно движение. Британците са един от трите тима дотук през 2018-а, които не са успявали да стигнат до Q3 в миналите квалификации.

Трето съревнование подред Алонсо неудовлетворен от Макларън

За актуалната акция Макларън разчита на мотори „ Рено”, но даже прекратяването на съдействието с „ Хонда” не в профил проблемите с надеждността, които се приписваха точно на обезпечения от японците задвижващ блок.

От Макларън бяха почтени и признаха, че изостават съществено по отношение на графика си за ъпгрейди. Затова и с такова неспокойствие се чака пакетът от усъвършенствания за Гран При на Испания. „ В Австралия не се появихме с колата, която искахме, тъй като по ред аргументи се получиха забавяния. Така много от частите и ъпгрейдите още не са подготвени да се появят на пистата”, разяснява спортният шеф Ерик Булие.

„ По логистични аргументи е доста евентуално ъпгрейдът да се случи в Барселона. Оттам нататък ще преценяме къде се намираме като показване.”

Фернандо Алонсо и пилотирането му в Шанхай

Слабото движение на Макларън в квалификациите си пролича най-отчетливо в Бахрейн, където колата им бе с 2 секунди по-бавна от резултата за пол-позишън. „ Разполагаме със същия мотор, който употребяват в Рено и Ред Бул”, добави Булие. „ Няма къде да се крием, би трябвало да разберем за какво сме толкоз по-бавни в квалификациите, за какво сме по-добри в надпреварите и за какво сме зад останалите тимове, които употребяват мотори „ Рено”. Това е.”

„ В Бахрейн се зададоха въпроси и процесът към момента тече, тъй като би трябвало да оценим обстановката, което сме на път да сторим. Знаем, че Формула 1 не е най-лесният спорт, тъй че ще има компликации. Определено към днешна дата не сме щастливи от мястото, където се намираме. Много неща занапред ще идват по поточната линия, нека ни оказват помощ да понижим малко сериозната разлика”, сподели още Булие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР