От Леонид Селиктар На фона на непрекъснато повишаващото се търсене

...
От Леонид Селиктар На фона на непрекъснато повишаващото се търсене
Коментари Харесай

Volkswagen Tiguan eHybrid : Изпитаната формула вече е и електрифицирана

От Леонид Селиктар

На фона на непрестанно повишаващото се търсене на електрифицирани автомобили- напълно електрически (BEV) и зареждаеми хибриди (PHEV), през последните 2 години, Volkswagen разполага с богат набор пазарни оферти, които са в положение да отговорят на необятна потребителска група, включително с напълно електрическото си семейство ID., както и с PHEV версии на своите типичен модели.

Само през миналата година Volkswagen регистрира растеж от 73% в продажбите си на електрифицирани коли, като общият резултат за 2021-а е достигнал равнище от единици. 263 000 (+97%) от тях са били 100% електрически коли, а останалите към 106 000 (+33%) са били зареждаеми хибриди.

Именно от групата на вторите е и едно от най-новите пазарни оферти на Volkswagen, а точно eHybrid версията на най-продаваното SUV на марката- Tiguan.



В резултат на консолидираното на eHybrid задвижващата технология при Tiguan, автомобилът е в положение да предложи най-хубавото от двата свята- този на придвижването в чист електрически режим и този на неангажиращият в ДВГ режим.

За реализирането на придвижването си в чист електрически режим, Tiguan eHybrid разчита на компактна литиево-йонна батерия с потенциал от 13 kWh. Тя е в положение да предложи опция за изминаването на до 50 километра без обособяване на нездравословни излъчвания, като оптималната скорост на придвижване в този режим може да доближи до респектиращите 130 км/ч.

Хибридната задвижваща система на Tiguan eHybrid, която дава обещание обща мощ от 245 конски сили и въртящ миг от 400 Нм, и е изпълнена в композиция с 6-степенна роботизирана предавателна кутия, разчита също по този начин, главно при привършване на заряда на батерията и при по-сериозни натоварвания, и на стилен, само че динамичен 1.4-литров TSI турбоагрегат.

Впечатление в работата на хибридната задвижваща система на Tiguan eHybrid прави приятният синхрон, който са успяли да реализират инженерите на Volkswagen. Преминаването от 100% електрически режим към хибриден или напълно ДВГ е съвсем незабелязано, като за него може да се съди единствено по индикациите на инструменталното табло или с целеустремено концентриране и търсене на присъщите индикации. Основен фактор за постигането на този синхрон е и DSG предавателната кутия на автомобила, която става все по-добра безусловно с всяка своя интеграция в нов или освежен модел на марката.

За постигането на спомагателна горивна изгодност и увеличение на пробега в електрически режим, предавателната кутия на SUV модела предлага работа и в B-режим, който предлага по-агресивна регенерация на спирачната и инерционната сила, и надлежно дозареждане на интегрираната батерия. Дори единствено тази функционалност подсигурява потеглянето от място в чист електрически режим, когато индикацията на заряда на батерията свети в алено.

Основната концепция на Tiguan eHybrid, както и на всеки PHEV зареждаем хибриден автомобил, е да бъде зареждан на дневна база, в оптималния вид и при достигането на работното място, което действително трансформира колата в напълно електрическо решение за градска подвижност. В същото време, наличието на мотор с вътрешно горене под предния похлупак, е оня успокоителен фактор, който е гаранция за безпроблемни дълги преходи. Комбинирането му с електромотора и неговата мощ от 115 конски сили, като подпомагащ елемент, пък носи осезаеми плюсове както от екологична позиция, по този начин и от финансова, с действително понижение на потреблението на гориво.

По отношение на останалата част от оборудването на Tiguan eHybrid, който е разполагаем за закупуване в три съществени версии на осъществяване, даже в базовата си версия, автомобилът идва с респектиращ набор системи за повишение на комфорта и сигурността, както и с редица софтуерни решения за асистеране на ръководството. Водачът може да разчита на бордовата Digital Cockpit апаратура, тризонална климатична система, многофункционален волан с кожена тапицерия и интегрирани пера за превключване на предавките, адаптивен круз надзор, система за автоматизирано задействане на спирачната система при заплаха от удар начело, челен и заден паркинг помощник, система за следване на пътното платно, диодни фарове, релси на тавана и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР