От Кристалина Георгиева до тунезийската тенис звезда Онс Джабер и

...
От Кристалина Георгиева до тунезийската тенис звезда Онс Джабер и
Коментари Харесай

Георгиева е сред 10-те личности, които трябва да следим през 2023 г.

От Кристалина Георгиева до тунезийската тенис звезда Онс Джабер и английския принц Хари, през 2023 година има 10 персони, които си заслужава да бъдат следени, написа France Press.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева ще бъде във фокуса на вниманието заради няколко аргументи. Сред тях са опитите за попречване на нова световна дългова рецесия. Пандемията и руско-украинският спор отслабиха международната стопанска система, провокираха скок на лихвите по заемите на финансовите пазари и подхраниха главозамайващата инфлация. Озовали се сред повишението на лихвите и риска от криза, доста от най-отслабените страни рискуват да изпаднат в несъстоятелност.

През идната година вниманието ще бъде ориентирано и към Рон ДеСантис. Бившият чирак на Доналд Тръмп се радва на известност като губернатор на Флорида. Възможно е да бъде номиниран от републиканците за президент на Съединени американски щати. ДеСантис завоюва съкрушително преизбиране в средата на изборите през ноември, в които лоялните на Тръмп хора се показаха зле.

Принц Хари е на път да нанесе още съкрушителни удари върху връзките си с кралското семейство. Дни ни разделят от премиерата на неговите записки. 38-годишната кралска персона, която се самозаточи, и брачната половинка му Меган към този момент провокират различия във Англия след изявлението им с Опра Уинфри през 2021 година, в което те упрекнаха неназовани висши членове на кралското семейство в расизъм.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Kristalina Georgieva (@kristalina.georgieva)

Боб Айгър, дълготраен основен изпълнителен шеф на Disney, бе привикан с вярата да рестартира магията на Disney+. 71-годишният мъж е изправен пред тежка задача да върне Дисни в дните на славата на неговия мандат, който продължи от 2005 до 2020 година

През 2023 година си заслужава да наблюдавате кариерата на Онс Джабер - тунизийската тенис звезда, която през 2022 година стана първата арабка, стигнала до край на Уимбълдън. Тя ще се опита да завоюва първата си купа от Големия шлем през 2023 година 28-годишната Джабер е номер две в света, наричана в родината си " министър на щастието " поради радостния си манталитет и голям брой триумфи. Вече има три трофеи от WTA.

Сред останалите основни за наблюдение персони през идната година са още: американската състезателка Сидни Маклафлин, Питър Оби, който ще се бори на идващите президентски избори в Нигерия, австралийската актриса Марго Роби и Цай Инг-вен, 66-годишният продемократичен президент на Тайван, който провокира гнева на Китай през 2022 година

Друга любопитна персона е Виктор Уембаняма. Почти на 18 години, баскетболистът е на път да бъде първият избор в драфта на НБА през идната година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР