От край време хората сме свикнали да похапваме солените храни

...
От край време хората сме свикнали да похапваме солените храни
Коментари Харесай

Яжте солени храни за десерт и НИКОГА няма да имате кариеси

От край време хората сме привикнали да похапваме солените храни за предястие и главно, а сладките за десерт. Приели сме, че това е изцяло обикновено и даже не си даваме сметка, че по този метод можем съществено да навредим на зъбите си и да им причиним кариеси.

Замисляли ли сте се в миналото, че французите са нацията, чиито зъби са извънредно красиви и здрави? Тези хора толкоз рядко посещават ортодонт, тъй като нямат потребност от него. И всичко това се дължи главно на питателните им привички.
 Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 2)? Солено или сладко обича да похапва всяка от зодиите (Част 2)?
Везни Везните избират сладките храни, само че заобикалят да ги купуват от магазина. Те са склонни да прекарат през целия ден в кухнята, само че накра...

Те употребяват сладките храни като предястие. Не е наложително това да бъде шоколадова торта или друго лакомство. Предпочитат обаче сладкия усет да бъде измежду първото похапване. За десерт глезят сетивата си с няколко типа точно подбрани сирена. Това е тяхната формула за здрави зъби без кариеси и всевъзможни други болести.

Ако ядете солено за десерт, няма да страдате от кариеси

Когато похапваме сладките храни след главното ядене, ние разрешаваме на въглехидратите да усилят киселинността в устната ни празнина. Това, на собствен ред, форсира процеса по основаване на кариеси. След това знаете какво следва. Продължително вървене при ортодонт, болежка, дискомфорт, сериозна инвестиция и все неща, през които никой не би желал да минава.
 Най-доброто средство против кариес: Как вярно да се грижите за устната си празнина Най-доброто средство против кариес: Как вярно да се грижите за устната си празнина
Зъболекарите афишират ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната празнина от стомаха, за провинен за нашите зъбни проблем...

Ако желаете да имате в действителност здрави и красиви зъби, съветът ни е да заложите на храни, които са богати на мазнини и белтъци. Ядките са чудесни за десерт. Можете също да изберете сирена или яйчни артикули.

Тези хранителни артикули нямат способността да се разграждат в устата, а чак в стомаха. Те не способстват за повишението на киселинността, а тъкмо противоположното – подкрепят за формиране на предпазен пласт към естествения гланц на зъбите.

Опитайте да замените сладкишите, които сте привикнали да похапвате за десерт, с вкусно и апетитно сирене. Сигурни сме, че бързо ще свикнете с смяната, а усмивката ви ще несравнимо красива!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР