От космодрума във Френска Гвинея стартира новата мисия BepiColombo до

...
От космодрума във Френска Гвинея стартира новата мисия BepiColombo до
Коментари Харесай

Два нови космически апарата се отправиха към Меркурий

От космодрума във Френска Гвинея започва новата задача BepiColombo до Меркурий. Това е взаимен план на Европа и Япония, бюджетът на който доближи $2 милиарда. В задачата вземат участие два галактически апарата, които ще се намират в орбита към Меркурий в продължение на една година или две години, в случай че задачата бъде удължена. Полетът до Меркурий ще е с дълготрайност 7 години.

Космическите апарати бяха изведени в космоса от ракетата притежател Arianespace Ariane 5. Те би трябвало да доближат Меркурий през месец декември 2025 година. По време на полета ще бъдат направени най-точните измервания на орбитите на Земята и Меркурий.

Меркурий не е толкоз надалеч от Земята, само че галактическите сонди би трябвало да създадат една обиколка към Земята, две към Венера и още шест към Меркурий. Тези комплицирани маневри са нужни с цел да се избегне забележителното гравитационно въздействие на Слънцето и да се доближи постоянна орбита към Меркурий.



При постигане на планетата, BepiColombo ще се раздели на два съставния елемент – европейски и японски. Те ще изследват всички аспекти на планетата – от дълбочината на ядрото до състава на атмосферата.

И двете орбитални устройства са покрити с термоустойчиви пластове, които би трябвало да защитят сондите от температурата, достигаща към 350 градуса по Целзий.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР