От космическия център в Куру, Френска Гвиана, бе изстреляна ракета

...
От космическия център в Куру, Френска Гвиана, бе изстреляна ракета
Коментари Харесай

Франция изстреля военен сателит от последно поколение

От галактическия център в Куру, Френска Гвиана, бе изстреляна ракета " Ариана 5 " с два телекомуникационни спътника, базирайки се на европейската компания " Арианаспейс ". Плановете бяха ракетата да потегли през вчерашния ден, само че стартът бе отсрочен с един ден за спомагателни инспекции на оборудването.

Единият от двата спътника, който изведе в орбита " Ариана ", е " Сиракюз4А " (Syracuse-4), e основан за френското министерство на въоръжените сили и наименуван от Франс прес " софтуерно украшение ".

Той ще обезпечава качествена връзка за военни интервенции със отбрана от разстройства, провокирани от електромагнитни импулси вследствие на нуклеарна детонация да вземем за пример. Спътникът ще работи и за потребностите на оператори от Европа и НАТО. Апаратът тежи 3,8 тона и е планувано да работи 15 години.

Вторият спътник Ес Е Ес-17 (SES-17) е на оператора на сателитна връзка SES и ще обслужва клиенти в Северна и Южна Америка, в зоната на Атлантическия океан и Карибските острови. Той е създаден от компанията " Талес аления спейс ", тежи 6,4 тона и с експлоатационен период от 15 години, съобщи ТАСС.

Следващото предизвикателство за " Ариана-5 " ще е извеждането в Космоса на телескоп на НАСА в партньорство с Европейската галактическа организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР